Porttelefonen

Lägga till, uppdatera eller ta bort telefonnummer

Alla entrédörrar har en porttelefon som alla boende kan använda. Om du vill lägga till, uppdatera eller ta bort ett telefonnummer ska du kontakta styrelsen, e-post styrelsen@brfvikingen6.se.

Det går att antingen lägga till både telefonnummer och namnet på den person som telefonnumret hör till. Då kan besökare som vill ringa upp dig blädda igenom en telefonbok i porttelefonen vilket är enklare.

Men om du vill vara mer anonym och bara lägga till telefonnumret går det också bra, då måste besökaren slå in hela ditt telefonnummer varje gång.

Om du vill lägga till eller ta bort ditt namn till ett visst telefonnummer i porttelefon ska du kontakta styrelsen så ordnar vi det.

OBS! Vi tillåter endast svenska telefonnummer i våra porttelefoner.

Använda porttelefonen

Besökare kan antingen leta upp ert namn i telefonboken som finns i porttelefonen, eller knappa in hela ditt telefonnummer med hjälp av sifferknappsatsen.

När du som boende sedan får ett samtal från porttelefonen ska du svara som vanligt och kan då prata med den som ringer upp dig.

  • För att öppna dörren trycker du på siffran “5” på din telefon.
  • Vill du däremot neka inträde trycker du på “#” eller avslutar samtalet.

OBS! Efter 22:00 måste besökare knappa in ditt telefonnummer med hjälp av sifferknappsatsen. Det går INTE att ringa upp med hjälp av porttelefonen efter kl 22:00 – det kommer då att blinka rött vid sifferknappsatsen.