Mäklarinformation

MÄKLARINFORMATION

Nedan finns relevant information för mäklare inför försäljning.

Vad ingår i avgiften?
  • Det ingår värme, vatten, kabel-TV (digitalt basutbud från Comhem), källarförråd samt bredband från Bahnhof med hastigheten 1000/1000 Mbit.
Finns det några planer på att höja eller sänka avgiften?
  • Ingen förändring av avgiften under 2021.
Har föreningen några ekonomiska krav på säljaren i form av förfallna avgifter, självrisker, skadestånd eller dylikt?
  • De krav som finns är att säljaren vid försäljning ansvarar för att inte ha några betalningsfordringar till föreningen. Vid osäkerhet hänvisas denna fråga till den ekonomiska förvaltaren Simpleko; epost info@simpleko.se alternativt telefon 018 – 66 01 60
Kan ni skicka över en kopia av årsredovisningen?
  • Årsredovisningen finner ni att hämta under fliken Föreningen.
Hur många av de 134 lägenheterna upplåtes med hyresrätt?
  • I dagsläget är ca 20 av de 134 lägenheterna hyresrätter.
Samlingslokal/övernattningsrum?
  • Det finns en föreningslokal som medlemmar kan hyra för sammanträden, tillställningar & övernattningsrum. Priset är 300kr/dygn. Max 7 dagar i följd och ej mer än fyra (4) veckor per år.
Hur ser ni på delat ägande?
  • Delat ägande medges förutsatt att ägarna bor i bostaden, dock kan medlemskap beviljas till föräldrar som köper tillsammans med ett barn utan att föräldrarna har krav på sig att själva bo i bostaden. Detta kan exempelvis se ut så att två föräldrar köper tillsammans med sitt barn och har en ägarfördelning på 45/45/10%.
Hur tas beslut om medlemskap?
  • Rätten till medlemskap prövas alltid utav styrelsen i enlighet med föreningens stadgar vilket sker under styrelsemöten. Hanteringstiden är inom 30 dagar. Juridisk person godkännes ej.
Har ni överlåtelse- & pantsättningsavgift?
  • Ja, enligt stadgarna som hanteras utav ekonomiska förvaltaren i samband med fakturering av månadsavgiften.
Till vilken adress vill ni att jag skickar medlemskapsansökan?
  • Denna skickar du till;

Brf Vikingen 6
Mjölnerbacken 61
174 60 Sundbyberg

Äkta eller oäkta förening?
  • Brf Vikingen 6 är en äkta förening.
Har föreningen gemensamma städdagar?
  • Sedan 2018 har städdagar utgått och städningen sköts numera av anlitad firma.
Trappstädningen sköts av?
  • Städfirman KEAB.
Fastighetens byggår?
  • År 1986.
När förvärvade föreningen fastigheten?
  • År 2009.
Vilka adresser har föreningens bostadshus?
  • Mjölnerbacken port 61-67.
Är det några kommande renoverings- och/eller underhållsåtgärder på gång?
  • Samtliga hissar renoverades under 2019.
  • Ventilationsaggregat och styrutrustning för ventilation byttes under 2020.
Övriga frågor?
  • Vänligen se stadgarna samt årsredovisningen under Förenings-fliken.