Lås och passersystem

Passerbrickor

Våra entrédörrar, cykelrum och tvättstugan samt terränghissen (utomhushissen vid Mjölnerbacken 54, bredvid trappan ner mot kyrkan) öppnas med hjälp av passerbricka – även kallad blipp eller tagg.

Om en eller flera av dina brickor mot förmodan inte kan kan öppna cykelrum, tvättstugan eller terränghissen är det till oss i styrelsen du ska höra av dig, enklast är att skicka e-post till styrelsen@brfvikingen6.se eller använda kontaktformuläret, så ordnar vi det.

Det går även bra att till exempel göra så att en bricka bara öppnar entrédörren, till exempel om det är ett barn som ska använda brickan. Kontakt styrelsen så hjälper vi till.

Behöver eller vill du beställa en ny eller extra passerbricka ska du kontakta styrelsen. Ny bricka kostar 150 kronor styck.

Om du tappat bort en passerbricka, eller om den gått sönder, hör av dig till styrelsen så snart du kan och informera oss. Så kan vi ta bort passerbrickan från vårt system för att hålla så hög säkerhet det går.

Cykelrum

Dörren till ditt cykelrum öppnar du med hjälp av din passerbricka, dörrens öppnas på exakt samma sätt som du gör för att komma in i din entrédörr. När du blippar för att öppna entrédörren låses även cykelrummets dörr upp.

Tvättstuga och föreningslokal

Även till tvättstugan och föreningslokalen är det din passerbricka som du använder för att öppna. För att öppna antingen tvättstugan eller föreningslokalen ska du blippa med din passerbricka på bokningstavlan som finns mellan tvättstugan och föreningenslokalen.

Källarförråd och gårdsbom

För att komma in i källarförrådet ska du använda en blå säkerhetsnyckel av märket KABA. Hänglås till gallergrinden för just ditt egna förråd ansvarar du själv för.

Lås och nycklar för ytterdörr

Det är boende själv som ansvarar för lås och nycklar till sin lägenhets ytterdörr och behöver kontakta en låssmed för hjälp. Föreningen har inget avtal eller rabatt hos någon specifik låssmed.